***       Водещите вечерни новини       на 31 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 31 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! С манипулации политици атакуват демократичните процеси у нас. Опонентът на Путин се регистрира за изборите


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 31 януари   

 

„ С бомбастични изказвания като " откраднати гласове ", " всеобща имитация ", " не е ясно кой печели ", " флашките липсват " политици отвън властта нападат демократичните процеси в страната, като слагат под подозрение резултатите от машинното гласоподаване. 

Виждаме още веднъж познатите способи на силите, които желаят да отклонят България от европейския й път – да всяват безпорядък, да основават съмнение към институциите и неустановеност измежду хората посредством дезинформация “.

Фалшивата вест: Флашките от локалните избори се съпоставят с протоколите от машинния избор. 15 флашки ги няма, не съществуват. Тези гласове не са преброени. 

Фактите: След последните промени в Изборния кодекс се броят единствено и само хартиени бюлетини, без значение дали са отпечатани от машина или не.

Флашките не се употребяват за преброяване на гласове. Дали липсват или не няма по какъв начин да повлияе на изборния резултат.

***

Довчера мрънкаха, като навити пружини, по какъв начин едно време, видиш ли, имало гратис обучение и народът бил по-добре. 

Вчера оповестиха, че студентите ще учат гратис и през днешния ден към този момент са срещу. 

Мотиви? 

Щели сульо и пульо да станат студенти и да смъкват качеството. 

А едно време?

А… едно време беше по-добре. 

Хубаво, де. Ама не ставаха ли сульо и пульо студенти? Не смъкнаха ли качеството?

Ами не.

„ ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА ТЕ НАКАРАТ ДА ВЯРВАШ В АБСУРДИ, МОГАТ ДА ТЕ НАКАРАТ И ДА ИЗВЪРШИШ УЖАСИИ. “
~ Волтер.

***

Кметът на Столичната община Васил Терзиев разпореди вътрешен одит на " Центъра за градска подвижност " ЕАД.

***

***

Министерският съвет одобри решение за погашение на обезщетение по неоправдателно решение на Европейския съд по правата на индивида, оповестиха от държавната пресслужба.

***

„ Най-малко пет гърмежа бяха чути през днешния ден в окупирания от Русия през 2014 година украински град Севастопол и неговите покрайнини ", това написа в. " Украинская истина ".

„ Взривове проехтяха и в други елементи на Кримския полуостров. Експлозии бяха чути и в градовете Феодосия (на 180 километра от Севастопол), в град Саки (на 94 километра от Севастопол) и в други обитаеми места ", написа още вестникът.

***

Руският президент Владимир Путин съобщи, че военният транспортен аероплан Ил-76, който бе свален в Белгородска област предходната седмица, е бил изумен с ракети, изстреляни от доставена от Съединени американски щати система за противовъздушна защита " Пейтриът " (Patriot), оповестява Българска телеграфна агенция.

***

Кандидатът за президент на Русия Борис Надеждин разгласи през днешния ден, че е предал 105 000 подписа в своя поддръжка в ЦИК на Русия. Това е едно от изискванията да бъде позволен да се изправи против Владимир Путин на идните през март избори.

Комисията ще ревизира достоверността и качеството на подписите, предадени от Надеждин и други претенденти, и ще разгласи идващия месец кои от тях ще допусне до присъединяване във вота. 

***

„ Войната, която съветският президент Владимир Путин стартира против Украйна на 24 февруари 2022 година, е най-големият му неуспех ", това написа шефът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) Уилям Бърнс в просторен материал в списание " Форейн полиси ".

„ Първоначалната цел на Кремъл да превземе Киев и да подчини Украйна се трансформира в недостижима фантазия. Руските въоръжени сили понесоха огромни загуби в жива мощ и техника. Към днешна дата минимум 315 000 бойци и офицери на Москва са убити или ранени, а към две трети от създадените преди нашествието на Русия танкове са унищожени или развалени. Прехвалената стратегия на Владимир Путин за рационализация на армията, военновъздушните сили и флота на страната му претърпя провал в Украйна ", добави Бърнс.

***

Турският геофизик проф. доктор Ахмет Ерджан, станал прочут на последък със сеизмичните си разбори, разгласи седем района в Турция, където сигурно се чака земетресение. В обява в профила си в обществените мрежи той беше безапелационен: " Дори да няма земетресение на никое място другаде в Турция, в тези 7 региона ще се случи сигурно. "

***

Почина огромният български артист Иван Иванов.

" Всичко е обич ", " Лавина ", " Комбина " и " Мярка за неотклонение " са емблематични филми с негово присъединяване.

Освен от киното Иванов е прочут и с функциите си на театралната сцена, а гласът му може да бъде чут в редица филми, които е озвучавал.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР